Wat is Kyokushin?

De grondlegger van deze vorm van karate is Masutatsu Oyama en vindt zijn oorsprong in Japan. De betekenis van de naam Kyokushin Karate:                                        

  • Kyoku = het uiterste                                                                               
  • Shin   = waarheid                                           
  • Kai     = samenwerken                   

IBK Kyokushin Karate op Texel 

Bij Budokai Texel, een in Japan erkende Dojo, wordt Karate beoefend op allerlei niveau. Voor de jeugd is er een aparte groep waar er naast de karakteristieke eigenschappen van Karate ook ruimte is voor ontwikkeling op mentaal en fysiek vlak. De karate lessen bevatten veel sport elementen, maar ook sociale weerbaarheid en valpreventie welke bij uitstek geschikt is voor de ontwikkeling van de kinderen. Niet alleen worden kinderen zich veel meer bewust van hun eigen lichaam, maar ook van hun omgeving. Karate stopt niet bij het naar huis gaan van de training: het werkt door en legt de basis voor een stabiele en zelfverzekerde persoonlijkheid.

Bij de senioren karateka's is de samenstelling gevarieerd. Ervaren wedstrijdmensen, fanatieke sporters uit de jeugdgroep, maar ook recreanten. Iedereen heeft een eigen doel: voor de een is dat een betere conditie of weerbaarder zijn en voor de ander die felbegeerde zwarte band. Ook worden er regelmatig kader  trainingen gevolgd aan de overkant  .

Nodig zijn een kyokushin Karate pak, Tok (edele delen beschermer) en beenbeschermers.

De lessen zijn op maandag  19.15 - 20.15 u

En extra training elke Woensdag 20.00 -21.00 u

De lessen staan onder leiding & supervisie

van: Shihan Nico Waerts 6e dan Kyokushin aangesloten bij IBK Kyokushin Nederland

LMA/FOG, NOC* NSF Rijkserkend leraar.

Assistent trainer: Robin Waerts 1e dan kyokushin Budokai All Round Fighting

Let op: Alle groepslessen dienen vooruit te worden betaald voor het hele seizoen. Als u later in het seizoen instroomt is verrekening mogelijk. Het seizoen loopt van september tot juni. In de schoolvakanties vinden er geen groepslessen plaats.

 

Vandaag bij Stay Fit:

Geen activiteiten meer vandaag

Algemene informatie