Wat is Kyokushin karate?

De grondlegger van deze vorm van karate is Masutatsu Oyama en vindt zijn oorsprong in Japan. De betekenis van de naam Kyokushin Karate:                                        

  • Kyoku = het uiterste                                                                               
  • Shin = waarheid                                           
  • Kai = samenwerken                   

IBK Kyokushin Karate op Texel 

Bij Budokai Texel, een in Japan erkende Dojo, wordt Karate beoefend op allerlei niveau's. Voor de jeugd is er een aparte groep waar er naast de karakteristieke eigenschappen van Karate ook ruimte is voor ontwikkeling op mentaal en fysiek vlak. Het karate bevat veel sportelementen, maar ook sociale weerbaarheid en valpreventie en is bij uitstek geschikt voor de ontwikkeling van kinderen: Kinderen worden zich meer bewust van hun eigen lichaam en omgeving en daarnaast stopt Karate niet bij het naar huis gaan van de training: Het werkt door en legt de basis voor een stabiele en krachtige persoonlijkheid.

Bij de senioren karate is de samenstelling gevarieerd. Ervaren wedstrijdmensen, fanatieke sporters uit de jeugdgroep, maar ook recreanten. Iedereen heeft een eigen doel: Voor de een is dat een betere conditie en weerbaarder zijn en voor de andere die felbegeerde zwarte band. Ook kunnen er kadertrainingen worden gevolgd aan de overkant.

Nodig is: Een kyokushin Karate pak, tok (edele delen beschermer) en beenbeschermers.

De lessen zijn op maandag van 19.15 - 20.15 u

En extra training elke woensdag van 19.00 -20.00 u

De lessen staan ​​onder leiding & supervisie van: Shihan Nico Waerts 6e dan Kyokushin karate aangesloten bij  IBK Kyokushin NederlandLMA/FOG, NOC* NSF Rijkserkend leraar.

Assistent trainer: Robin Waerts 1e dan kyokushin Budokai All Round Fighting

Let op: Alle groepslessen dienen vooruit te worden betaald voor het hele seizoen. Als je later in het seizoen instroomd is verrekening mogelijk. Het seizoen loopt van september tot juni. In de schoolvakanties vinden er geen groepslessen plaats.

 

Algemene informatie