Kickboksen is een populaire vechtsport voor jong en oud en is ontstaan in Thailand en de USA. Bij deze sport mogen naast bokstechnieken ook traptechnieken gemaakt worden.Op de buitenkant van de dij is alleen de cirkelvormige trap (low kick) toegestaan. Alle andere technieken dienen boven de gordel te treffen.Technieken naar rug of gewrichten zijn, evenals  elleboogtechnieken zijn verboden.

Voordelen van Kickboksen

Door te kickboksen ontwikkel je zowel kracht, conditie, spieren als lenigheid. Je weet jezelf te verdedigen en wordt zelfverzekerder. In de lessen leer je medesporters, de dojo en de trainers te respecteren.

Hoe ziet een les eruit?

Een kickboksles begint altijd met een warming up en eindigt met een cooling-down. In de lessen worden diverse technieken getraind. Voor het oefenen van de trap– en stoottechnieken wordt mede gebruik gemaakt van stoot/schop-kussens en stootzakken en palen.

Het sparren is een belangrijk onderdeel van de training. Veiligheidsmiddelen scheenbeshermers, handschoenen,Tok/Bitje zijn daarom ook verplicht. .

Iedere les begint en eindigt met het uiten van een gezamenlijke groet als teken van respect naar de trainer, de leerlingen en de dojo.

De lessen staan onder leiding van Nico Waerts

Rijkserkend SKMO/ROC Kickboks leraar sinds 2009 (trainer A).

Assistent trainer: Daan Terpstra

Let op: Alle groepslessen dienen vooruit te worden betaald voor het hele seizoen. Als u later in het seizoen instroomt is verrekening mogelijk. Het seizoen loopt van september tot juni. In de schoolvakanties vinden er geen groepslessen plaats.

 

Algemene informatie