Facebook

vakbekwaamwebsite

Stichting SKMO

Kickboksen is een populaire vechtsport voor jong en oud en is ontstaan in Thailand en de USA. Bij deze sport mogen naast bokstechnieken ook traptechnieken gemaakt worden. Het beoefenen van Kickboksen is onder andere goed voor je algehele conditie, spieropbouw, coördinatie, lenigheid en zelfvertrouwen. Bij Kickboksen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen. De vuisttechnieken zijn zoals in het Engels-boksen en de beentechnieken komen uit het Karate. Op de buitenkant van de dij is alleen de cirkelvormige trap (low kick) toegestaan. Alle andere technieken dienen boven de gordel te treffen. Technieken naar rug of gewrichten zijn, evenals knie- en elleboogtechnieken, verboden.

Voordelen van Kickboksen

Door te kickboksen ontwikkel je zowel kracht, conditie, spieren als lenigheid. Je weet jezelf te verdedigen en wordt zelfverzekerder. In de lessen leer je medesporters, de dojo en de trainers te respecteren.

Hoe ziet een les eruit?

Een kickboksles begint altijd met een warming up en eindigt met een cooling-down. In de lessen worden diverse technieken getraind. Voor het oefenen van de trap– en stoottechnieken wordt mede gebruik gemaakt van stoot/schop-kussens en -palen.

Het sparren is een belangrijk onderdeel van de training. Veiligheidsmiddelen zijn daarom ook verplicht. Als je niet wilt sparren, is de Kick & Punch training een goed alternatief. Daarnaast zijn buikspieroefeningen en opdrukoefeningen een vast onderdeel van de les.

Iedere les begint en eindigt met het uiten van een gezamenlijke groet als teken van respect naar de trainer, de leerlingen en de dojo.

Veiligheidsmiddelen

Bokshandschoenen, scheenbeschermers, beschermer voor de edele delen, gebitsbeschermer, handbandage. Info bij de trainer.

De lessen staan onder leiding van Nico Waerts.

Rijkserkend SKMO/ROC Kickboks leraar sinds 2009 (trainer A).

Assistent trainer: Daan Terpstra

 

Let op: Alle groepslessen dienen vooruit te worden betaald voor het hele seizoen. Als u later in het seizoen instroomt is verrekening mogelijk. Het seizoen loopt van september tot juni. In de schoolvakanties vinden er geen groepslessen plaats.

jeugd-kick-boksen-no-3

Openingstijden

Ma t/m Vr - 9:00 tot 21:00 u
Za 9:00 - 12:00 u
Zo 9:00 - 12:00 u

Van 16 Juli T/M 26 Augustus zomerrooster open van

9:00-12:00 u  en 18:30-21.30 u

Er zijn geen lessen in de maand juli en augustus.

Lessen beginnen weer op maandag 10 september 2018


Vrij fitnessen is tijdens openingsuren altijd mogelijk!

Algemene informatie

Strippenkaart is persoonsgebonden, overnemen mag maar wel je naam doorgeven aan de balie.

Daluren: De daluren zijn doordeweeks van 12:00 tot 16:00.
Goldcard: Met deze kaart heeft u onbeperkt toegang per seizoen tot alle groepslessen en fitness van Stay Fit & Budokai (die op dat moment worden aangeboden)