Senioren Fitness voor mensen tussen de 50 tot 70+ jaar die fit willen worden of blijven.

De groepslessen Senioren Fitness bestaan uit een half uur gezamenlijke warming up. Hierbij worden rek- en strekoefeningen gedaan en is er veel aandacht voor balans oefeningen. Het tweede halfuur wordt er individueel getraind, maar wel met begeleiding, op de fitness toestellen. Senioren Fitness biedt u een afwisselend programma waarbij eenieder op zijn eigen niveau en tempo kan meedoen. Na afloop nog even gezellig samen een kopje koffie of thee is bij het lesgeld inbegrepen. Hoe fitter u bent hoe meer u kunt genieten van het leven.

Fitness heeft ook op latere leeftijd heel gunstige effecten. Fitness verhoogt de kwaliteit en de kwantiteit van het leven. Mensen die regelmatig aan fitness doen leven langer. Daarnaast kunt u uw dagelijkse bezigheden en hobby's zoals tuinieren en fietsen langer volhouden. Wist u dat de meeste problemen bij het ouder worden veroorzaakt worden door te weinig bewegen?

Door te bewegen kunt u het ouder worden afremmen! Uit onderzoeken is gebleken dat de afname in spiervermogen op oudere leeftijd voor 30 tot 40 procent het gevolg is van het verouderingsproces. De rest is het gevolg van te weinig bewegen; rust roest! Onderzoek geeft aan dat vanaf het 30e-35e levensjaar het lichamelijk prestatievermogen afneemt. Rond het 60e jaar is het verlies het grootst.

Deze lessen worden gegeven door Nico Waerts 

Algemene informatie