Spinning

Spinning is een indoor cycling-programma op een speciale hometrainer  met een zwaar vliegwiel, regelbare weerstand en een fixed gear (doortrapper). Spinning is een groepstraining, waarbij de instructeur de deelnemers over een denkbeeldig parcours leidt, met bergen die beklommen worden, sprints, snelle stukken over vlakke wegen, inhaalmanoeuvres en alle andere zaken die je bij het wielrennen of mountainbiken tegenkomt.

Muziek vormt een belangrijk onderdeel van de les en versterkt de  fietsbeleving.

Stay Fit Texel beschikt over 10 Star Trac Spinner NTX fietsen. Je hebt op zich geen speciale fietskleding- of schoenen nodig voor een les. Onze fietsen zijn voorzien van zowel SPD-pedalen (klikpedalen) als reguliere pedalen (met een kooitje). Een fietsbroek met zeem en een fietsshirt wordt aanbevolen. Verder is een handdoekje en een (gevulde) bidon verplicht en raden we de deelnemers aan een hartslagmeter aan te schaffen.

Let op: Alle lessen moeten bij aanvang van het lesblok worden betaald. Als je later in de kleinere instroomt is verrekening mogelijk. Het lesseizoen loopt in blokken van 10x van september tot juni. In de schoolvakanties zijn er in principe geen groepslessen.

.

Vandaag bij Stay Fit:

Geen activiteiten meer vandaag

Algemene informatie