Spinning

is een indoor cycling programma, ontwikkeld door Johnny G, een ultra-cycling-atleet die een manier zocht om zijn urenlange trainingsritten ook binnenshuis uit te kunnen voeren.

Hij ontwikkelde hiervoor een speciale hometrainer met een zwaar vliegwiel, regelbare weerstand en een fixed gear (doortrapper). Al snel vonden zijn vrienden de weg naar Johnny's garage en inmiddels zijn er duizenden enthousiaste Spinning-beoefenaars over de hele wereld.

Spinning is een groepstraining, waarbij de instructeur de deelnemers over een denkbeeldig parcours leidt, met bergen die beklommen worden, sprints, snelle stukken over vlakke wegen, inhaalmanouvres en alle andere zaken die je bij het wielrennen of mountainbiken tegenkomt.

Muziek vormt een belangrijk onderdeel van de les. Hoewel er instructeurs zijn die een prima les kunnen draaien op top 40 muziek, is het Spinning-uitgangspunt altijd geweest dat de muziek de fietsbeleving moet versterken, zonder deze te leiden.

Stay Fit Texel beschikt op dit moment over 10 hypermoderne Star Trac Spinner NTX bikes. Je hebt op zich geen speciale fietskleding- of schoenen nodig voor een les, onze fietsen zijn voorzien van zowel SPD-pedalen (klikpedalen) als reguliere pedalen (met een kooitje).

Een fietsbroek met zeem is aan te bevelen, evenals een ademend fietsshirt. Verder is een handdoekje en een (gevulde) bidon verplicht en raden we de deelnemers aan een hartslagmeter aan te schaffen.

 Let op: Alle lessen of les blokken dienen vooraf/bij aanvang te worden betaald. Bij aanbod van 10 lessen dient bij aanvang van die 10 lessen te worden betaald. Als u later in het seizoen instroomt is verrekening mogelijk. Het lesseizoen loopt in blokken van 10 x van september tot juni. In de schoolvakanties zijn er in principe geen groepslessen.

.

Vandaag bij Stay Fit:

Geen activiteiten meer vandaag

Algemene informatie