Facebook

Judo is één van de meest bekende budo activiteiten ter wereld. Namen zoals, Anton Geesink en Wim Ruska zijn bekend bij een groot publiek. Ook nu heeft Nederland een aantal wedstrijd Judoka’s (beoefenaar van judo) op wereldniveau; denk daarbij aan Olympisch– meervoudig Europees kampioen Mark Huizinga.

 Zoals veel budo activiteiten is judo ontstaan uit traditionele Japanse Jiu-Jitsu scholen. De grondlegger van het judo Jigoro Kano sensei (meester) heeft door alle ‘gevaarlijke technieken’ (o.a. stoot en traptechnieken) uit de oude jiu-jitsu te verwijderen, in 1882 een systeem ontwikkeld wat is uitgegroeid tot het tegenwoordige judo.

 

Jeugd-judo bij Budokai is zodanig aangepast dat deze activiteit door jong en oud op een veilige en verantwoorde wijze beoefend kan worden. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al meedoen met de lessen puppy judo. Deze jonge judoka’s van 4, 5 en 6 jaar leren tijdens de reguliere lessen vooral motorische vaardigheden zoals kruipen, rennen, rollen en vallen. Naast deze motorische vaardigheden leren ze spelende wijs ook sociale vaardigheden zoals: leren luisteren, samen spelen samen delen en actief deelnemen aan een activiteit. Vaak sluiten we het seizoen af met een "tuimel en buitel"-diploma.

Jeugd judo van 6 jaar en ouder is een sport met een groot spel element, maar daarnaast is judo een wedstrijdsport en worden natuurlijk ook judo techneken geleerd. Bij het judo komen ook veel pedagogische elementen aan bod waar zowel teruggetrokken kinderen als 'drukke' kinderen baat bij hebben.  

Jeugd-judo is er op gericht dat de judoka leert maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. Op deze wijze probeert de judoka zo efficiënt mogelijk actie te ondernemen. In de praktijk komt het er bij judo vooral neer om je partner uit balans te brengen en daarbij je eigen balans te behouden. Eenmaal op de grond is het doel je partner met zijn rug op de grond te houden en te controleren (houdgrepen) of tot overgave te dwingen. Om dit te kunnen leer je in de judolessen houdgrepen, maar ook been- en arm worpen.

Judo als medisch/gedragsondersteuning

Budokai Texel heeft zich ook gespecialiseerd in judo voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, buiten de boot vallen. Judo (en alles wat daarbij komt: luisteren, regels, respect) heeft als doel ze te ondersteunen. Problemen zouden dan kunnen zijn; lichte motorische storingen, ADHD en lichte gedrags en aanpassings problemen waardoor het kind moeite heeft om in een groep te kunnen functioneren. Deze problemen proberen we tijdens alle lessen te signaleren en koppelen we terug met de ouders. Dit is dan ook de reden dat u altijd persoonlijk met de judo trainer van de Budokai Texel een afspraak mag maken voor een proefles, zodat de situatie van uw kind kan worden besproken en gezocht kan worden naar het juiste lesuur.

De lessen staan onder supervisie van Nico Waerts.

 

Let op: Alle groepslessen dienen vooruit te worden betaald voor het hele seizoen. Als u later in het seizoen instroomt is verrekening mogelijk. Het seizoen loopt van september tot juni. In de schoolvakanties vinden er geen groepslessen plaats.
2017-12-no-1
judo-afsluiting-2017-no-1
judo-afsluiting-2017-no-7
judo-afsluiting-2017-no-5
DSC0109-judo-aangepast
DSC0987-judo-aangepast-websete-no2
DSC0972-judo-website-aangepast
DSC0882
DSC0895-judo-aangepast-no-1
judo-aangepast-no-5
judo-aangepast-no-6
judo-website-aangepast
DSC0835-judo-aangepast-website-no3
Sesam-straat

 

 

Openingstijden

Ma t/m Vr - 9:00 tot 21:00 u
Za 9:00 - 12:00 u
Zo 9:00 - 12:00 u

Van 16 Juli T/M 26 Augustus zomerrooster open van

9:00-12:00 u  en 18:30-21.30 u

Er zijn geen lessen in de maand juli en augustus.

Lessen beginnen weer op maandag 10 september.


Vrij fitnessen is tijdens openingsuren altijd mogelijk!

Algemene informatie

Strippenkaart is persoonsgebonden, overnemen mag maar wel je naam doorgeven aan de balie.

Daluren: De daluren zijn doordeweeks van 12:00 tot 16:00.
Goldcard: Met deze kaart heeft u onbeperkt toegang per seizoen tot alle groepslessen en fitness van Stay Fit & Budokai (die op dat moment worden aangeboden)

 

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven bij Stay Fit Texel? Maak dan gebruik van ons inschrijfformulier op de website, of haal een inschrijfformulier aan de balie.

Inschrijf formulier 

Huisregels

Om het bij Stay Fit voor iedereen zo aangenaam mogelijk te houden hebben wij een paar huisregels opgesteld. Wij vertrouwen er op dat u deze tijdens uw aanwezigheid in acht zult nemen.

Tijdens, voor en na het sporten:

 • Houd rekening met uw medesporters
 • U sport hier op eigen risico
 • Geen buitenschoenen binnen
 • Ruim de gewichten op na gebruik
 • Gebruik van een handdoek is verplicht
 • Laat de apparatuur schoon achter na gebruik
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal, beschadiging van uw eigendommen
 • Heren: geen haltershirt
 • Dames: hoog gesloten hemdjes
 • Toegang zaal alleen voor pashouders/leden/loskaartje
 • Voor aanvang sporten melden bij balie of een van de medewerkers.
 • Bij de groepslessen melden bij de instructeur.
 • Budokai leden: kleding mee naar de dojo
 • Begeleiders Budokai leden toegang tot dojo/tribune via zijpoortje, niet via de mat
 • Mobieletelefoon binnen mag, maar niet bellen. Dan graag even naar de kantine.
 • Meld ons uw tips, vertel een ander de tops

De kantine:

 • Koffie en thee kunt u zelf maken. Gelieve € 1,00 te voldoen in het potje aldaar.
 • Koffie/thee kopje na gebruik in de gootsteen zetten s.v.p.
 • Koude dranken op bestelling bij de balie.

De kleedkamers:

 • Gelieve de douche vloer na gebruik even droog te trekken
 • Meld svp gebreken, toiletpapier dat op is, enz.

Voorwaarden

Informatie volgt.