Facebook

19029549 1230755297035444 7986926709942680571 n

 

Budokai Texel Dojo is aangesloten bij Seishinkai Ju-Jitsu International.

Deze Japanse organisatie staat onder leiding van Soke Sadatomo Harada (10e Dan en President van de All Japan Ju-Jitsu Federation en Board Member van de Japan Martila Arts Games Association).

Soke, President of Shito Ryu Seishinkai Karate-Do Union (SKU).Governor of World Karate Promotion Foundation.President of ALL JAPAN JU-JITSU FEDERATION.Board Member of the Japan Martials Arts Games Association (JMAGA)Head Shihan of International Budo Academy.

General Manager of IBSSA (Intern. Bodyguard & Security Service Association) East Asia.Director of Osaka Prefecture Karate Federation.Shito Ryu Karate-Do Seishinkai 10th Dan

Hoogste aanspreekpersoon in Nederland Tony van Venrooy (8e Dan)

Budokai Texel lessen staan onderleiding van leraar  

Nico Waerts.

Wat is Ju-jitsu

Ju-Jitsu is de oudste vorm van Japanse krijgskunst (budo). De meeste andere vormen van zelfverdediging zijn hieruit ontstaan.Ju-Jitsu is de oudste vorm van Japanse krijgskunst (budo). De meeste andere vormen van zelfverdediging zijn hieruit ontstaan.Ju-Jitsu betekent letterlijk “buigzame”of “meegaande kunst”. Het leert je methoden om je met en zonder wapens tegen een of meerdere tegenstanders te verdedigen.Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de kracht of bewegingssnelheid van de tegenstander.Door zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen is het Ju-jitsu uitgegroeid tot een van de meest effectieve vormen van zelfverdediging. Een van de grootste kenmerken van het Ju-Jitsu is het allround karakter.De ju-jitsuka is bedreven in klemtechnieken op armen en benen, werptechnieken, trappen en stoten en verwurgingen. Waarbij op den duur de ju-jitsuka een specifieke verdedigings techniek bijvoorbeeld een armklem moet kunnen uitvoeren op verschillende aanvallen zoals een pakking, omvatting, trap, stoot of een gewapende aanval.(Met jeugd is een aangepaste progamma) Ju-jitsu heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en de zelfdiscipline. Naast de technieken zoals trappen en stoten, klem- en werp- technieken ontwikkeld men ook belangrijke zaken als:

  • doorzettingsvermogen
  • zelfbeheersing
  • loyaliteit
  • sportiviteit
  • concentratie
  • een doelstelling stellen

 

 

 

 

 

Openingstijden

Ma t/m Vr - 9:00 tot 21:00 u
Za 9:00 - 12:00 u
Zo 9:00 - 12:00 u

2019: Van 13 Juli t/m 25 Augustus zomerrooster open van

9:00-12:00 u  en 18:30-21.30 u

Er zijn geen lessen in de maand juli en augustus.

Vrij fitnessen is tijdens openingsuren altijd mogelijk!

Vandaag bij Stay Fit:

Geen activiteiten meer vandaag

Algemene informatie

Strippenkaart is persoonsgebonden, overnemen mag maar wel je naam doorgeven aan de balie.

Daluren: De daluren zijn doordeweeks van 12:00 tot 16:00.
Goldcard: Met deze kaart heeft u onbeperkt toegang per seizoen tot alle groepslessen en fitness van Stay Fit & Budokai (die op dat moment worden aangeboden)