Facebook

 

 

qigong 7

I Chuan Qigong heeft enkele raakvlakken met het meer bekende Tai Chi.

Het doel van Qigong (fon:'tsjikong') is het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid in de meest brede zin van het woord. I Chuan Qigong is een fysiek en mentaal oefensysteem met een heel uitgebreid toepassingsgebied .

De basis van alle Qigong oefeningen is de adem. Onze lichaamsbewegingen worden aangestuurd door en volgen onze ademhaling. Heel natuurlijk, zonder rust en zonder haast. Deze manier van oefenen zorgt er voor dat Qigong geschikt is voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

qigong5                      qigong3                   qigong6                  qigong2

De oefenstof bestaat uit sets, ofwel series van korte, eenvoudige, oefeningen. Elk van deze set heeft zijn eigen toepassinggebied. Zo zijn er sets om ontspannen, maar er ook sets om je lichaam en geestelijk op actie voor te bereiden. Gedurende de cursus maken we kennis met beide polariteiten.

O.a aanbod komen:

  • Moca bu is oefenen in het langzaam en energetisch lopen met arm bewegingen.
  • Baduanjin qi gong oefening de acht brokaat vorm.
  • Suishu-Tui diverse vormen Shou pushing hands.
  • Ritsuzen kan als dynamische meditatie oefening zowel staand, zittend en liggend.

Voor veel mensen is de eerste kennismaking met de eenvoudige, maar zeer krachtige oefeningen van het Qigong een enorme "eyeopener". "Dat je op zo'n eenvoudige manier zoveel kunt bereiken..." Het geheim ligt in het feit dat je door relatief kleine bewegingen alsmaar te herhalen, subtiele, maar zeer duurzame veranderingen in je lichaam en in je geest kunt bewerkstelligen.

qigong10                                         qigong9                                          qigong 8

In plaats van het zich beperken tot bepaalde spieren, neemt ieder onderdeel van het menselijk lichaam deel aan deze oefeningen. Karakteristiek voor de oefening is dat rekken en strekken samen gaat met de ademhaling. Je traint dus de coördinatie van ademhaling en lichaam.

De lessen staan onder leiding  Nico Waerts.

Let op: Alle lessen of les blokken dienen vooraf/bij aanvang te worden betaald. Als u later instroomt is dat  mogelijk. In de schoolvakanties zijn er in principe geen groepslessen.

 

 

Vandaag bij Stay Fit:

Geen activiteiten meer vandaag

Algemene informatie